Transplantacija kose metodom Direct Hair Implantation (DHI) jedna je od najinovativnijih tehnika za tretiranje ćelavosti i gubitka kose. Ova tehnika ističe se svojom preciznošću i prirodnim rezultatima, a postaje sve popularnija među pacijentima širom sveta.

DHI transplantacija kose razlikuje se od drugih metoda transplantacije po tome što koristi poseban uređaj poznat kao Choi Implanter Pen. Ova olovka ima tanku iglu sa visokom preciznošću koja se koristi za implantaciju folikula kose.

Prednosti DHI transplantacije kose

Glavna prednost DHI metode je što ne zahteva pripremu mikro-kanala na koži pre implantacije folikula. Umesto toga, iglica Choi Implanter Pen-a koristi se direktno za implantaciju pojedinačnih folikula kose. Ovo omogućava veću preciznost, kontrolu i tačnost prilikom odabira položaja i ugla implantacije folikula.

Još jedna prednost DHI transplantacije kose je minimalna manipulacija folikula tokom postupka. Folikuli se pažljivo ekstraktuju iz donorskog područja, obično sa zadnjeg dela glave, uz pomoć naprednih tehnika. Zatim se direktno implantiraju u ćelave ili proređene delove skalpa. Ovaj postupak smanjuje rizik od oštećenja folikula i povećava šanse za preživljavanje transplantirane kose.

DHI metoda takođe pruža prirodniji izgled rezultata. Zbog precizne kontrole nad implantacijom, folikuli se postavljaju u pravilnim uglovima i pravilnom rasporedu, što rezultira prirodnim rastom kose. Ova tehnika takođe omogućava transplantaciju kose na manje pristupačnim područjima, kao što su obrve, brada ili zalisci.

Vreme oporavka nakon DHI transplantacije kose je relativno kratko. Pacijenti mogu očekivati brže zarastanje i manje vidljive tragove intervencije. Nakon postupka, transplantirana kosa će opadati u roku od nekoliko nedelja, ali to je normalan proces. Nova kosa će početi da raste iz transplantiranih folikula u roku od nekoliko meseci, a potpuni rezultati se mogu očekivati u narednih 8 do 12 meseci.

Kao i kod svake vrste transplantacije kose, važno je da se postupak izvodi od strane kvalifikovanog i iskusnog tima. Izbor renomirane klinike i hirurga sa iskustvom u DHI tehnici je ključan faktor za postizanje uspešnih i prirodnih rezultata.