Korektivna transplantacija kose je medicinski postupak koji se koristi za ispravku nedostataka i estetskih problema vezanih za kosu. Najčešći razlozi za ovu vrstu transplantacije su ispravka prednje linije kose, popunjavanje ćelavih delova i tretiranje istanjenih područja. Ovaj postupak se primenjuje kod pacijenata koji pate od ćelavosti uzrokovane genetskim faktorima, hormonalnim promenama, povredama, ožiljcima ili drugim zdravstvenim stanjima.

Dve najupotrebljavanije metode korektivne transplantacije kose su DHI (Direct Hair Implantation) i Sapphire FUE (Follicular Unit Extraction). U DHI metodi, pojedinačne folikule kose se pažljivo izdvajaju iz donor područja i direktno implantiraju u ćelave delove glave. Ova tehnika je precizna i omogućava brži oporavak pacijenta.

Sapphire FUE metoda takođe koristi jedinice folikula koje se ekstrahuju iz donor područja, ali se ovde koristi specijalni instrument s oštricom od safirskog kristala za izradu mikro-kanala u delu glave koji će primiti transplantirane folikule. Ova tehnika ima prednost u preciznosti, manjoj oštećenosti kože i bržem zaceljivanju rana.

Korektivna transplantacija kose ima brojne prednosti za pacijente. Prvo, poboljšava njihovu samopouzdanje i kvalitet života, jer otklanja vidljive znakove ćelavosti. Takođe, omogućava prirodan izgled kose, jer se transplantirane dlake uklapaju sa postojećom kosom na glavi. Ova procedura je relativno bezbolna, a rezultati su trajni, što je čini dugoročnim rešenjem za problem ćelavosti.

Turska je trenutno jedna od najpopularnijih destinacija za transplantaciju kose. Razlog tome je što Turska ima visoko kvalifikovane i iskusne lekare, moderno opremljene klinike i povoljne cene u poređenju s mnogim drugim zemljama. Osim toga, Turska nudi i atraktivne turističke destinacije, što privlači ljude koji žele da spoje medicinski postupak s odmorom i razgledanjem.

U zaključku, korektivna transplantacija kose je efikasan način za rešavanje problema ćelavosti i poboljšanje izgleda i samopouzdanja pacijenata. DHI i Sapphire FUE su najčešće korišćene metode koje obezbeđuju prirodne rezultate i brži oporavak. Zahvaljujući napretku u medicinskoj tehnologiji i kvalitetnim uslugama, Turska je postala preferirana destinacija za ljude koji žele da se podvrgnu ovom postupku.